Klaverfabrikken Live

Event

 • Robyn Stapleton Trio
  Folk
  Robyn Stapleton Trio
  Friday • 19:30
  FOLK - koncert
  Entry Forsalg 100 KR/I døren 120 KR/Ung 50 KR

   Det er en stor glæde at byde velkommen til Robyn Stapleton Trio på Klaverfabrikken. Det er 4 gang, hun turnerer i Danmark, denne gang sammen med danske Rune Barslund på akkordion og irske fløjter og skotske Innes White på guitar.

  Robyn Stapleton er allerede nu en af de mest fremtrædende folksangere i Skotland, hun blev i 2014 kåret som ”BBC Radio Scotland’s Young Traditional Musician of the Year”. Robyn synger traditionelle skotske og irske sange, og hun synger på både engelsk, skotsk og gælisk. Hun er beskrevet som en sanger, der har en af de fineste stemmer, med en enestående ren tone, en vidunderlig stemmekontrol og en særlig indlevelse i de traditionelle sange.

  “Gifted with a beautiful voice, warm, rich, flexible and distinctive. Couple this with a true love and respect for her material and the ability to engage an audience anywhere”.

  - Sheena Wellington ( skotsk folkesanger) 

  Både i 2014 og 2015 blev Robyn nomineret som ”Scots Singer of the Year” ved Scots Trad Music Awards. Robyn Stapleton Trio har i 2016 turneret i både Danmark, Tyskland og Skotland, samt optrådt på de internationalt anerkendte festivaller ”Festival Interceltique de Lorient” i Frankrig og ”Celtic Connections” i Skotland. Hendes debut-album, ‘Fickle Fortune’, som udkom i Juni 2015, har høstet flotte anmeldelser.

  Innes White er en ung, anderkendt skotsk guitarist, pianist og sanger, som har turnéret intensivt, både internationalt og i Skotland. I 2013 fik han ”The Saltire International Student Bursary for Gaelic Young Musicians”. Legatet brugte han på et ophold i Catalonien hvor han studerede musik. Innes spiller bl.a. med John McCusker Band, og er blevet nomineret som ”Årets Instrumentalist” ved Trad Awards i Skotland.

   

  Rune Barslund, akkordeon og irske fløjter, er en af sin generations mest fremtrædende folkemusikere i Danmark. Han har været frontmand i den “irske” trio Kasír igennem 12 år, med hvem han også har udgivet 2 anmelderroste CD’er. Han er også den ene halvdel af duoen “Andreas Tophøj & Rune Barslund”, vindere af prisen for “Årets Track” ved Danish Music Awards Folk i 2012, for sin komposition ”The Danish Immigrant”.

  Rune har spillet med Robyn Stapleton i mange år: I forbindelse med Runes studieophold i Limerick i Irland mødtes de og Robyn har ved flere lejligheder inviteret Rune Barslund med i sin trio sammen med forskellige guitarister/akkompagnatører. 

  28
  April