Klaverfabrikken Live
 • Jule-FOLK & åben scene
  Folk
  Jule-FOLK & åben scene
  Lørdag • 16:30
  Klaverfabrikken
  Entré Forsalg 100 KR/I døren 120 KR/Ung 50 KR

  Traditionen tro afslutter vi året denne lillenytårsaften med en hyggelig koncert i Buddhas. Det er som altid husorkesteret boA, der spiller op, og sammen med en solist giver de et par numre. 

  Det er i år violinisten Kristine Heebøll, som i november spiller koncert med sin trio: Trio Mio, og som også til februar gæster Klaverfabrikken til Vinther-bal...

  Kristine spiller en lille solo-koncert, vi har i årenes løb hørt så fine folk som Nikolaj Busk, Hal Parfitt-Murray, Kristian Bugge, Carl Lundgaard, Lena Johnsson, Jamie Fox, Jens Ulvsand.... 

  Hvis du vil give et nummer, så vis violinen, grib guitaren, find fløjten, slå på trommen, hent harpen, stem sangen, klem klarinetten, og meld dig på listen over gæster på den åbne scene. 

  Husk denne koncert starter 16.30

  Læs mere
  30
  December
  Køb billet
 • Maluba Orchestra
  Jazz
  Maluba Orchestra
  Fredag • 20:00
  Klaverfabrikken
  Entré Forsalg 100 KR/I døren 120 KR/Ung 50 KR

  Det nye store jazz-ensemble Maluba Orchestra er startet af Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og Kasper Bai. De tre komponisters fælles passion for at skrive musik til en bigband-lignende samling af musikere har bragt dem sammen. Sidenhen er musikken komponeret og et stærkt hold af erfarne musikere er blevet samlet. Gruppen er bredt sammensat, både hvad angår alder, køn og musikalsk stil, og sammen skaber de et festligt og alsidigt musikalsk output, hvor både det tætte ensemblespil og de personlige stemmer får plads.

  Læs mere
  19
  Januar
  Køb billet
 • This Is How We Fly
  Folk
  This Is How We Fly
  Fredag • 19:30
  FOLK
  Entré Forsalg 100 KR/I døren 120 KR/Ung 50 KR
  This Is How We Fly.

  KlaverfabrikkenFOLK starter 2018 med en flot koncert med percussiv dans med denne spændende kvartet.

  This is How We Fly er et ”multigenre” band, og består af Caoimhin O’Raghallaigh på Hardanger D’Amore og Sean Mac Erlaine på klarinet og liveelektronik, begge fra Dublin.  Nic Gareiss på perkussiv dans er fra Michigan /USA og Petter Berndalen på percussion er fra Stockholm, Sverige.

  Indivuduelt har de alle skaffet sig et ry for ikke kun at beherske musikken i den valgte genre, men også kunne stige ud, omdefinere og forny den musikalske verden, de kommer fra.

  Gaoimhin O’Raghallaigh spiller hardanger d’amore, og med mangeårig baggrund i den traditionelle irske violinspil er han den musiker i Irland, der er længst fremme hmt fornyelse af den traditionelle musik. Han spiller på en håndbygget norsk 10-strenget fiol, og samarbejder foruden med dette band også med bandet The Glooming og Peter Gabriel.

  Sean Mac Erlaine på klarinet og elektronik har en baggrund i jazzmusikken som improvisations-musiker. Sean har endda en doctor-eksamen i live-elektronik og lader de 2 verdener i musikken mødes på en unik måde.

  Nic Gareiss er på percussiv dans. Nic kommer fra Michigan, USA og er en af de mest fremtrædende percussive dansere i verden. Nic har optrådt som solist med The Chieftains, Solas, Darol Ander, Dervish, Martin Hayes m. fl. Hans arbejde viser bevægelsen som en musikalsk aktivitet gennem danseteknikker fra ”American Flat Footing”, hard shoe dancing, clogging og irlandsk sean-nos-dans.

  Petter Berndalen på percussion har tidligere været på Klaverfabrikken med bandet NID. Efter at være kommet fra trommesæts-tradtionen fra jazzmusikken som genre, har Petter Berndalen udviklet en hel ny måde at spille på og vendt op og ned på begreber og gældende gængse normer om, hvordan man spiller trommer. Indenfor den svenske folkemusik som er Petters hovedgenre, fascineres han af den melodibærende funktion hos solo-spillemanden, og ser den som grund for sit spil. Petters spil er blevet ny stil…. Han kan optræde som både solist og med forskellige bands og projekter, både i Sverige og resten af verden.  

  Vi glæder os til at byde velkommen til This Is How We Fly, den eneste koncert, bandet spiller i DK.

   

  Læs mere
  26
  Januar
  Køb billet
 • MAM - New Orleans / WONDERBRAZZ & ESBEN JUST
  MAM - New Orleans / WONDERBRAZZ & ESBEN JUST
  Torsdag • 18:30
  Klaverfabrikken
  Entré Mad & Musik 200 kr / Musik 120 kr. / Ung 50 kr.

  MAM er forkortelsen for Mad og Alverdens Musik, som er vores faste begivenhed, der finder sted første torsdag i hver måned.
  Mad starter kl 18:30 og musik starter kl 20:00. 

  Hver måned dykker vi ned i et nyt lands kultur og inviterer jer med til en aften, der byder på musik, mad og andre sanselige oplevelser. Man kan købe en Mad&Musik billet, eller nøjes med musikbilletten.

  Musikken
  MAM-sæsonen starter med en tur til det amerikanske musikmekka, New Orleans. Rejsen ledes af Wonderbrazz og Esben Just, som vil tage de rejsende med til Mardi Gras - karnevallet i New Orleans. 

   

  Læs mere
  1
  Februar
  Køb billet
 • Shalosh
  Jazz
  Shalosh
  Fredag • 20:00
  Klaverfabrikken
  Entré Forsalg 100 KR/I døren 120 KR/Ung 50 KR

  Info er på vej!

  Læs mere
  9
  Februar
  Køb billet
 • Heebøll & Vinther
  Folk
  Heebøll & Vinther
  Fredag • 19:30
  FOLK
  Entré Forsalg 100 KR/I døren 120 KR/Ung 50 KR

  Kristine Heebøll og Jesper Vinther  spiller op til 'Vinterbal'

  Heebøll & Vinther spiller en god blanding af nykomponeret dansemusik og traditionel dansemusik fra bl.a. Thy, Læsø og Vestjylland.

  Heebøll & Vinther har sammen udviklet og forfinet deres dansespil, i denne duo, siden 2001, men har også tidligere spillet sammen, bl.a. i det anerkendte danske band Phønix, som sidst gæstede Klaverfabrikken i november til familiekoncert.

  Kristine Heebøll har desuden i forbindelse med Hillerød FOLK festival 2017 holdt workshop og koncert på Klaverfabrikken med Trio Mio.

  Begge er de uddannede fra Musikkonservatoriets Folkemusik-linie og har desuden fødderne solidt plantet i den danske folkemusik-tradition, med et brændende hjerte og respekt for traditionen og stor glæde og lyst til videreudvikling.

  Der er garanti for en aften med kræs for øret og brændstof til benene.

  På scenen har vi:

  Kristine Heebøll: violin

  Jesper Vinther: harmonika 

   

  Læs mere
  23
  Februar
  Køb billet
 • Kalaha
  Jazz
  Kalaha
  Fredag • 20:00
  Klaverfabrikken
  Entré Forsalg 100 KR/I døren 120 KR/Ung 50 KR

  KALAHA - En dansk supergruppe der fusionerer elektro med afro-jazz og udforsker nye musikalske territorier. Det skal opleves


   

  Læs mere
  23
  Februar
  Køb billet
 • Marvelous Mosell
  Lydtryk
  Marvelous Mosell
  Lørdag • 21:00
  Klaverfabrikken
  Entré 150 kr / 50 kr Ung / 175 kr i døren

  Magisk, Mytisk, Mageløs-Tour

  I oktober udgav retrorapperen Marvelous Mosell i samarbejde med sin hus-DJ Tue Track, det længe ventede debutalbum ´Magisk, Mytisk, Mageløs´. Et album der har høstet ikke mindre end 5 stjerner fra Berlingske, og ordene ” Og lad os bare sige, at ventetiden har været godt givet ud. Sammen har de skabt en af årets mest skamløst underholdende rap-plader…”

  Den efterfølgende tour med bl.a. hele to shows på Pumpehuset, blev udsolgt hurtigere end du kan nå at sige Antikommerciel Masseappel! Nåede du ikke at få billet? Så har du chancen igen! I foråret 2018 bliver det igen muligt at opleve Den Bedste Danser live, når Marvelous Mosell og Tue Track tager på en Magisk, Mytisk, Mageløs-tour rundt i Kongeriget, og naturligvis deler gavmildt ud af kæk retrorap og forbudte dansetrin. 

   

  Læs mere
  24
  Februar
  Køb billet
 • MAM - Nepal / Avatar
  World
  MAM - Nepal / Avatar
  Torsdag • 18:30
  Mam
  Entré Mad & Musik 200 kr / Musik 120 kr. / Ung 50 kr.

  MAM er forkortelsen for Mad og Alverdens Musik, som er vores faste begivenhed, der finder sted første torsdag i hver måned.
  Mad starter kl 18:30 og musik starter kl 20:00. 

  Hver måned dykker vi ned i et nyt lands kultur og inviterer jer med til en aften, der byder på musik, mad og andre sanselige oplevelser. Man kan købe en Mad&Musik billet, eller nøjes med musikbilletten. Denne aften skal vi til Nepal med bandet Avatar.

  Musikken
  Mere info på vej om Avatar...

  Maden
  Til MAM mad-delen har vi skabt et samarbejde med en produktionsskole, der hver måned arbejder med det pågældende landets mad-tema, og fremtryller eksotiske middagsretter.

  Det bliver en sanseoplevelse med godt til både øre og gane og vi glæder os.

   

  Læs mere
  1
  Marts
  Køb billet
 • Mia Marin og Niklas Roswall
  Folk
  Mia Marin og Niklas Roswall
  Lørdag • 19:30
  FOLK
  Entré Forsalg 100 KR/I døren 120 KR/Ung 50 KR

  Mia Marin & Niklas Roswall, se mere senere..

  I samarbejde med Hillerød Musikaftenskole.

  Dette er koncert i forbindelse med, at Mia Marin holder workshop i ensemble-spil denne lørdag, 17. marts kl. 11 - 16.30, mere info hos Britta Thougaard på thougaard@c.dk

  Læs mere
  17
  Marts
  Køb billet
 • Anne Linnet
  1´er
  Anne Linnet
  Søndag • 15:00
  Klaverfabrikken
  Entré Forsalg 250 KR

  Ingen anden dansk sangerinde og sangskriver har som ANNE LINNET printet sig ind i generationer af danskernes musikalske dna og hun tilhører den helt tunge vægtklasse af dansk pophistorie.

  Som en af Danmarks mest markante kvindelige kunstnere og som medlem af bands som “Tears, Shit & Chanel”, “Anne Linnet Band” samt “Marquis de Sade” har ANNE LINNET ageret soundtrack til vores liv i mere end 40 år og beriget os med moderne klassikere såsom “Tusind Stykker”, “Smuk og Dejlig”, “Glor på Vinduer”, “Venus” og “Barndommens Gade” med mange flere og er én af de få sangerinder herhjemme, der har holdt sig aktuel igennem flere årtier.

  ANNE LINNET er sangskriver og komponist til et væld af værker, der spænder over en bred vifte af genrer og har således modtaget IFPI´s Ærespris for sin store betydning i dansk musik.

  Derfor glæder vi os utrolig meget til at byde hende velkommen til Klaverfabrikken til marts

  Læs mere
  18
  Marts
  Køb billet
 • Uffe Lorenzen
  1´er
  Uffe Lorenzen
  Fredag • 20:00
  Klaverfabrikken
  Entré Forsalg 150 KR/Ung 75 KR/I døren 175 KR

  Uffe Lorenzen

  Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rock scene siden slutningen af 80'erne og fik et gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de første bands vandt P3 Prisen og siden spillede to år i træk på Orange Scene på Roskilde. Senere fulgte et endnu større gennembrud med Spids Nøgenhat, der nærmest blev folkeeje med singlen "Lolland Falster" og albummet Kommer Med Fred, der indbragte to DMA priser og to Steppeulve. 

  Uffe Lorenzen har efterhånden spillet en del solo-koncerter de seneste år, men nu tager han på sin første større turné sammen med sin 12-strengede akustiske guitar, der tager ham rundt i hele Danmark. 

   

  Uffe Lorenzen har efterhånden spillet en del solo-koncerter de seneste år, men nu tager han på sin første større turné sammen med sin 12-strengede akustiske guitar, der tager ham rundt i hele Danmark. 

   

  Læs mere
  23
  Marts
  Køb billet
 • MAM - DE VESTINDISKE ØER / Polcalypso
  World
  MAM - DE VESTINDISKE ØER / Polcalypso
  Torsdag • 18:30
  Mam
  Entré Mad & Musik 200 kr / Musik 120 kr. / Ung 50 kr.

  MAM er forkortelsen for Mad og Alverdens Musik, som er vores faste begivenhed, der finder sted første torsdag i hver måned.

  Hver måned dykker vi ned i et nyt lands kultur og inviterer jer med til en aften, der byder på musik, mad og andre sanselige oplevelser. Man kan købe en Mad&Musik billet, eller nøjes med musikbilletten. Denne aften skal vi til De Vestindiske Øer med orkestret Polcalypso

  Musikken
  Mere info på vej om Polcalypso

  Maden
  Til MAM mad-delen har vi skabt et samarbejde med en produktionsskole, der hver måned arbejder med det pågældende landets mad-tema, og fremtryller eksotiske middagsretter.

  Det bliver en sanseoplevelse med godt til både øre og gane og vi glæder os.

   

  Læs mere
  5
  April
  Køb billet
 • Hemmelig artist
  1´er
  Hemmelig artist
  Søndag • 15:00
  Klaverfabrikken
  Entré Forsalg 250kr

  Denne hemmelige artist bliver offentliggjort i forbindelse med Klaverfabrikkens virtuelle julekalender d. 17. December. Vi venter spændt!

  Læs mere
  22
  April
 • MAM - Mozambique / Isildo Novela
  World
  MAM - Mozambique / Isildo Novela
  Fredag • 18:30
  Mam
  Entré Mad & Musik 200 kr / Musik 120 kr. / Ung 50 kr.

  MAM er forkortelsen for Mad og Alverdens Musik, som er vores faste begivenhed, der finder sted første torsdag i hver måned.

  Hver måned dykker vi ned i et nyt lands kultur og inviterer jer med til en aften, der byder på musik, mad og andre sanselige oplevelser. Man kan købe en Mad&Musik billet, eller nøjes med musikbilletten. Denne aften skal vi til Mozambique med Isildo Novela Band

  Musikken
  Mere info på vej om Isildo Novela Band

  Maden
  Til MAM mad-delen har vi skabt et samarbejde med en produktionsskole, der hver måned arbejder med det pågældende landets mad-tema, og fremtryller eksotiske middagsretter.

  Det bliver en sanseoplevelse med godt til både øre og gane og vi glæder os.

   

  Læs mere
  4
  Maj
  Køb billet
 • Himmerland
  Folk
  Himmerland
  Fredag • 19:30
  FOLK
  Entré Forsalg 100 KR/I døren 120 KR/Ung 50 KR

  Himmerland.

  Himmerland har tidligere gæstet Klaverfabrikken. Det er et band, der hele tiden fornyer sig, både med musikken, men også med besætningen, og det er ny dansk musik på tværs af genrer, grænser og kulturer. 

  "Himmerland var hotte, de vidste hvad de havde gang i, og de gjorde det rigtigt godt." - bloggen "Life with a Blackdog", Canberra, Australien 2013. Det er en mild efterårs aften i marts på en af Australiens største folk festivals. De mange mennesker i det store telt klapper, råber og er fuldstændigt opslugt af bandet på scenen. Vi er midt i en koncert med det danske band Himmerland, et af de mest rejsende bands på den danske roots- og folkemusikscene. Lige nu er det især trommeslageren der har publikums opmærksomhed dér midt i projektørenes kulørte lys. Han synger og danser rundt om sit tromme set-up mens hans hænder ruller hen over trommerne så hurtigt, at man virkelig skal være på mærkerne for at kunne følge med. Så falder resten af bandet atter ind på sang, saxofon, violin, guitar og el-bas, og salen syder og koger i et sammensurium af ny roots- og verdensmusik og glade mennesker.

   Overalt hvor bandet kommer frem spreder de glæde og tryllebinder deres publikum, med deres helt unikke blanding af gamle danske ballader, forrygende fiddle tunes,  improvisationer, og ny fascinerende musik komponeret og arrangeret af bandets medlemmer.

  HIMMERLAND fandt sammen i 2010, og spillede deres første koncerter på Færøerne og i Ungarn og Bulgarien, og udgav deres første album, "New Roots Music from Denmark", I august 2012. Bandet fejrede albummet med en travl "CD-release uge", med koncerter på den danske Tønder Festival, på Alkantara Fest på Sicilien, Koktebel Jazz Festival i Ukraine og endelig på Harvest World Music festival i Moskva. Albummet fik gode anmeldelser og blev i 2013 nomineret til en Danish Music Award som Årets Danske Folk Album.

   Himmerland er:

  ESKIL ROMME (Sopransaxofon) er fra Fyn, men har boet i Himmerland i NordJylland, det meste af sit liv. I løbet af de 30 år Eskil har spillet, har han blandet traditionel dansk musik med jazz og andre relaterede genrer. På sine mange rejser i Skandinavien og Storbritannien har han udviklet sin helt egen "Nordsø blanding" af lyd og stilarter, og han er kendt for sine mange internationale turneer med bl.a. "Færd" og "Kryss".

  DITTE FROMSEIER(Violin, sang) Ditte er vokset op på Bornholm med den traditionelle folkemusik miljø.Ditte er uddannet på Folkemusiklinjen på Carl Nielsen Akademiet i Odense med et studieår herunder i Limerick, Irland. Ditte spiller ved siden af Himmerland i orkestre som Fiolministeriet og Duo Fromseier/Hocking.

   JENS ULVSAND(S) (Bouzouki, sang) Jens Ulvsand har med 25 år på den svenske folkemusikscene stor erfaring med den traditionelle svenske musik,og er medlem af orkestret Avadå Band, - senere har han spillet med danske bands som Trio Mio, Færd, Kryss og i duo med Jullie Hjetland. Jens Ulvsand er en højt respekteret underviser i folkemusik på akademierne i såvel i Danmark som i Sverige.

  ANDRZEJ KREJNIUK (Elektrisk basguitar, sang) er født i Polen af polske forældre, men har levet i Danmark det meste af st liv. Andrzej er en respekteret musiker og komponist, og en fremragende solist på den elektriske bas. Han har stor erfaring fra den danske og internationale jazz og verdensmusikscenen, og han spiller til dagligt med bl.a. "Momento", "Sound of Polarity" og Lelo Nika".

  AYI SOLOMON (Perkussion, sang) er fra Ghana, men har boet i København i mere end 30 år. Solomon nyder stor respekt overalt hvor han har spillet de seneste mange år, både i Danmark og internationalt. Han har udgivet to albums i eget navn, og han har optrådt og turneret med en lang række bands og projekter, inden for genrer som verdensmusik, rock, pop og jazz. Blandt de bedst kendte er "Pierre Dørge & The New Jungle Orchestra", Moussa Diallo Band og Palle Mikkelborg. 

   

  Læs mere
  4
  Maj
  Køb billet
 • Røgsignal
  Jazz
  Røgsignal
  Fredag • 20:00
  Klaverfabrikken
  Entré Forsalg 100 KR/I døren 120 KR/Ung 50 KR

  I et væld af pulserende beats og eksperimenterende lydflader har Aarhusbaserede Røgsignal skabt sit helt eget instrumentale univers. Det er sange inspireret af moderne indierock og hjemve efter øde landeveje i Vestjylland. Ivan Rod fra musikmagasinet GAFFA beskriver hvordan “der er noget udlængsel og tristesse over hele ind- og udtrykket. Noget drømmende og uforklarligt. Smukt og beroligende.” Udgivelsen af debutalbummet “Pletter På Solen” medfødte stor opmærksomhed internationalt og herhjemme: Koncerter på de største, danske jazzfestivaler og spillesteder, begejstrede anmeldelser ved blandt andet Berlingske, JazzSpecial, All About Jazz, Gaffa, og Jazznyt, samt et halvt år i fast rotation på DR P8-Jazz. I 2017 har bandet turneret hele Danmark rundt og sideløbende udgivet to musikvideoer som akkompagnement til albummet. Samtidig er en masse idéer og inspirationer begyndt at forme sig til ny musik, som danner fundamentet for forårets koncerter, inden det bliver til et nyt album i efteråret. “The band’s sound has been described as fusion jazz incorporating different sounds and influences from Denmark and the wider world of music. It works like magic…” - Nick Davies, All About Jazz. Juni 2017 om Pletter På Solen.

  Læs mere
  18
  Maj
  Køb billet
 • MAM - Columbia / Puerto Candelaria
  World
  MAM - Columbia / Puerto Candelaria
  Torsdag • 18:30
  Mam
  Entré Mad & Musik 200 kr / Musik 120 kr. / Ung 50 kr.

  MAM er forkortelsen for Mad og Alverdens Musik, som er vores faste begivenhed, der finder sted første torsdag i hver måned.

  Hver måned dykker vi ned i et nyt lands kultur og inviterer jer med til en aften, der byder på musik, mad og andre sanselige oplevelser. Man kan købe en Mad&Musik billet, eller nøjes med musikbilletten. Denne aften skal vi til Columbia med Puerto Candelaria

  Musikken
  Mere info på vej om Puerto Candelaria

  Maden
  Til MAM mad-delen har vi skabt et samarbejde med en produktionsskole, der hver måned arbejder med det pågældende landets mad-tema, og fremtryller eksotiske middagsretter.

  Det bliver en sanseoplevelse med godt til både øre og gane og vi glæder os.

   

   

  Læs mere
  7
  Juni
 • LISA EKDAHL i Hillerød
  1´er
  LISA EKDAHL i Hillerød
  Fredag • 20:00

  Entré 300 kr

  Det er lykkedes Klaverfabrikken at sikre en koncert med den svenske superstjerne Lisa Ekdahl, når hun den 22. Juni spiller sin eneste koncert på dansk grund i 2018. Koncerten bliver afholdt på Posen, og billetterne er allerede i salg.

  Lisa Ekdahl blev superstjerne i Skandinavien, da hun i 1994 udsendte sit selvbetitlede og storsælgende debutalbum, som bla. indeholdte megahittet ”Vem vet?”. Hendes unikke stemme og tilbagelænede, men skrøbelige stil har siden dengang betaget fans og anmeldere i store dele af Europa. 
  Dermed har Lisa Ekdahl i mere end tyve år været en af nordens mest markante stemmer

  OBS! Koncert afholdes på posen v. Slotssøen / Frederiksborg Slot

  Læs mere
  22
  Juni
  Køb billet